home office - πιο επίκαιρο από ποτέ!

 

 

 Η έννοια του home office δεν είναι καινούρια, υπήρχε και εξυπηρετούσε ένα σύνολο ανθρώπων που είχε τη δυνατότητα να εργάζεται από το σπίτι και να συνδέεται με τον "έξω κόσμο" ηλεκτρονικά. 

 Η αναπάντεχη εισβολή όμως ενός επικίνδυνου ιού, έφερε και μια τεράστια αλλάγή! 

 

Έκανε το home office αναγκαίο 

για κάθε σπίτι!

 

   

 

Το τέλειο home office  σε 3 βήματα!  

1. Γι' αυτό κρύψου!

Βρείτε την πιο ήσυχη γωνιά του σπιτιού! Μάλλον κανείς δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε έναν χώρο που παίζει η τηλεόραση ή παίζουν παιδιά. Φροντίστε αν είναι δυνατόν να μπορεί να απομονώνεται από μια πόρτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους διάφορους ήχους απίστευτα ενοχλητικούς όταν προσπαθούν να εργαστούν.

Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσεις την άδεια σοφίτα;

2. Και για γραφείο τι;

Μια επιφάνεια εργασίας και μια συρταριέρα είναι μια καλή αρχή! Κρατήστε την επιφάνεια εργασίας λιτή και μην αφήνετε να στοιβάζονται πολλοί φάκελοι , πέρα από τους τρέχοντες.
Χρήσιμη είναι πάντα μια λίστα - things-to do- η οποία θα ανανεώνεται και θα σας βοηθά στην οργάνωση.

Ένας πίνακας για post-it πάνω από το γραφείο σας ,σας βοηθά με τις υπενθυμίσεις και μερικά ράφια ή μια μικρή βιβλιοθήκη για τους φακέλους σας.Εάν χρησιμοποιείτε το home office συνεχώς, ίσως η ανάγκη για περισσότερη αποθήκευση εγγράφων να είναι μεγαλύτερη. Σε αυτήν την περίπτωση αναζητήστε έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις όπως τα καλάθια ή τα boxes.


3.Περισσότερο φως!

Τι καλύτερο από το φυσικό φως;Έρευνες έχουνε δείξει ότι άτομα που εργάζονται σε χώρους με φυσικό φως είναι πιο παραγωγικοί. Και γιατί όχι; Το φυσικό φως μας κάνει και αισθανόμαστε καλύτερα και να κοιμόμαστε καλύτερα.

Αν βέβαια δουλεύετε μέχρι αργά , σίγουρα θα χρειαστείτε και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό γραφείου.Μια τυπική διάταξη με pc, printer και ένα φωτιστικό και είστε πανέτοιμοι!

tip: Εκμεταλλευτείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξεσουάρ υπολογιστών που υπάρχουν στην αγορά, για  να είστε πάντα συνδεδεμένοι με συνεργάτες και πελάτες!

 

 

και ...η εργασία στο σπίτι θέλει την οργάνωση της! 

Μερικά tips για σωστή οργάνωση

- Οργανώστε το χρόνο σας, σαν να είσασταν στο γραφείο
- Ενημερώστε τα άλλα μέλη της οικογένειας για τις ώρες που εργάζεστε
- Εντάξτε κάποιο προσωπικό σας στοιχείο στο χώρο - το αγαπημένο ρολόι τοίχου, ένα ωραίο διακοσμητικό..
- Ανανεώνετε τον αέρα στο δωμάτιο
- Φροντίστε να λειτουργούν οι συσκευές σας όπως πρέπει
- Ένα φυτό εσωτερικού χώρου είναι πάντα ευχάριστο στο χώρο

Καλή εφαρμογή!



Sylvia Pikoula







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις