Ανακαίνιση σε μικρό διαμέρισμα


Μικρά διαμερίσματα μέχρι 50τ.μ. : Σκεφτόμαστε έξυπνα!

 Μικρό διαμέρισμα! Και τώρα τι κάνω;Η απάντηση είναι μια: Σκέφτομαι έξυπνα!

'Ενα μικρό διαμέρισμα συχνά προβληματίζει ως προς τους τρόπους ανακαίνισης και αξιοποίησης του.  Όμως σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να βρίσκουμε έξυπνες λύσεις για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να σκεφτώ προτού ξεκινήσω την ανακαίνιση του διαμερίσματος μου; Συνήθως τα διαμερίσματα που χρήζουν ανακαίνισης είναι παλιά και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Στην πορεία η ανακαίνιση εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες, αλλά και ενίοτε γρίφος για δυνατούς λύτες, αν δεν έχεις σκεφτεί ένα-ένα τα βήματα.

'Εχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν οδηγό,με τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε  υπόψη,προκειμένου να έχετε ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Δώστε χώρο στην κουζίνα!

 Όλοι εκτιμούμε τη σημασία μιας λειτουργικής κουζίνας! Είναι ο χώρος που ετοιμάζουμε το φαγητό μας, που περνούμε καθημερινά κάποιες ώρες, που γιατί όχι χαλαρώνουμε..
Στα μικρά διαμερίσματα επιδιώκουμε τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό, για να εξυπηρετήσουμε τις λειτουργικές,αλλά και αποθηκευτικές ανάγκες. Μπορούμε να επωφεληθούμε από το ύψος του χώρου και να ζητήσουμε το μέγιστο ύψος στα ντουλάπια μας - έτσι και ή κουζίνα θα δείξει μεγαλύτερη αλλά θα έχουμε και περισσότερη αποθήκευση. 


Εξοικονομήστε χώρο!


Είναι πολύ σημαντικό πριν αρχίσετε την ανακαίνιση, να σκεφτείτε τις λειτουργίες των χώρων σας.
Η κουζίνα συνδυάζεται με ένα χώρο φαγητού και ένα μικρό καθιστικό.Επίσης δείτε πως αυτοί οι χώροι μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα,χωρίς να εμποδίζει ο ένας τη λειτουργία του άλλου. Αν χρειαστεί να ρίξετε κάποιον τοίχο -με τη σύμφωνη γνώμη μηχανικού- μην διστάσετε, καθώς οι δυνατότητες για περισσότερες λύσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Βρείτε πρακτικές λύσεις!

Είναι πολύ πιθανό οι ανάγκες σας σήμερα,να μην συμβαδίζουν με τον αρχικό σχεδιασμό του σπιτιού,που προφανώς θα βασίζεται σε ανάγκες χρήστη κάποιας προηγούμενης δεκαετίας.
Ένα πιο ευέλικτο μπάνιο, ένα home-office ή ένα small dressing room, είναι σημερινές μας ανάγκες και θα πρέπει κάπως να ενταχθούν στη σύγχρονη ανακαίνιση.
Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις! Σήμερα η αγορά μας δίνει τεράστια ευελιξία σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων σε επίπλωση,ηλεκτρικές συσκευές αλλά και είδη υγιεινής. Κάντε τη βόλτα σας στα καταστήματα και δείτε τις δυνατότητες σας, είναι πολλές, και σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας χώρο.


Και από budget τι;

Και εδώ τα νέα είναι καλά!
Είναι εξαιρετικά βοηθητικό πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση, να έχετε καταγράψει τα είδη και τα υλικά που πρέπει να προμηθευτείτε. Σκεφτείτε το ποσό που επιθυμείτε να δαπανήσετε στην ανανέωση του διαμερίσματος και ξεκινήστε την έρευνα αγοράς.
Θα εκπλαγείτε με το εύρος ειδών,υλικών και τιμών, που αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η αγορά διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε υλικά, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε αισθητική και οικονομική απαίτηση.



Μην διστάζετε λοιπόν διόλου, να καταστρώσετε το δικό σας πλάνο ανακαίνισης!

Θα δείτε ότι ακόμη και για τα πιο μικρά διαμερίσματα υπάρχουν καταπληκτικές λύσεις, ώστε να το διαμορφώσετε στο σπίτι που ονειρεύεστε!




Σύλβια Πίκουλα




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις