Η διακόσμηση της εισόδου

Η διακόσμηση της εισόδου

Έντονα διακοσμητική με στυλ ή χρηστική με πινελιές διακόσμησης; ΄Ο,τι κι αν διαλέξετε η είσοδος του σπιτιού σας πρέπει να έχει άποψη!

Είναι η είσοδος του σπιτιού σας ένας χώρος που δεν σας είχε απασχολήσει ποτέ διακοσμητικά; Λάθος!'Ήρθε η ώρα να το ξαναδείτε, καθώς αν δώσουμε λίγο σημασία στη διαμόρφωσή του έχει να μας προσφέρει πολλά!

Ναι, είμαστε από αυτούς που αγαπάμε το στυλ σε όλους τους χώρους και λέμε ναι στο στυλ και στην είσοδο!
Ο χώρος της εισόδου είναι πολύ σημαντικός καθώς δίνει την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη για το σπίτι μας και αντανακλά το ύφος της διακόσμησης του.

Συνήθως ο χώρος της εισόδου είναι μόλις λίγα τ.μ. και αυτό μπορεί να σας προβληματίσει σχετικά με τη διαμόρφωση του. Θα λέγαμε ότι αρχικά πρέπει να πάρετε μια απόφαση , σχετικά με τη γραμμή που θα θέλατε να ακολουθήσετε σε ότι αφορά την τελική εικόνα: διακοσμητική ή πιο χρηστική;


Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, ένας στυλάτος καθρέπτης με ένα όμορφα στηριγμένο ράφι κάνουν τη διαφορά! Επιλέξτε διακοσμητικά για το ράφι σας που έχουν άποψη και κάντε focus στο φωτισμό!
Τίποτα πιο ιδανικό από ένα μονέρνο κρεμαστό φωτιστικό, κρεμασμένο στο σωστό σημείο !



Μια εξαιρετική ιδέα επίσης, είναι να κάνουμε την είσοδο μας πιο προσωπική !

Είναι η είσοδος του δικού μας σπιτιού, οπότε μπορεί να έχει το δικαίωμα να πει και μια ιστορία για εμάς και την οικογένεια μας!

Φωτογραφίες από δικές μας προσωπικές στιγμές σε όμορφα καδράκια , τοποθετημένα σε μια όμορφη διάταξη δίνουν το δικό μας στίγμα.

Φροντίστε τα καδράκια να είναι με το ίδιο πλαίσιο και χρώμα, αλλά και οι φωτογραφίες σας να είναι του ιδίου μεγέθους, ώστε να έχετε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Ιδανικά, συνδυάστε τα χρώματα των φωτογραφιών σας με το πλαίσιο των κάδρων σας και το σύνολο της διακόσμησης.



Χρηστική με στυλ; Γιατί όχι;

Σίγουρα, ειδικά σε μικρότερα διαμερίσματα, η ανάγκη για χρηστικότητα και αποθήκευση είναι μεγάλη, οπότε ας εκμεταλλετούμε και το χώρο της εισόδου προς αυτήν την κατεύθυνση!

Παππούτσια, αξεσουάρ, παλτό , ομπρέλες είναι ενδεικτικά κάποια από τα last minute που παίρνουμε φεύγοντας ή αφήνουμε μπαίνοντας στο σπίτι μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να είναι κάπου κοντά στην πόρτα και τακτοποιημένα;

Μια μικρή ντουλάπα για τα παλτό και με ένα φύλλο καθρέπτη, έξυπνα τοποθετημένο για την τελευταία ματιά, πριν φύγουμε από το σπίτι, ώστε να είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι.

Ένα κάθισμα για να βάλουμε ή να βγάλουμε τα παππούτσια μας και 2-3 κρεμάσεις για την τσάντα ή την ομπρέλα μας.


Μια είσοδος για τους λάτρεις της οργάνωσης!

 Για εσάς που δεν διανοείστε τα παππούτσια να φαίνονται , φυσικά και υπάρχουν λύσεις.

Κλειστές παππουτσοθήκες που μπορεί να είναι και κρεμαστές με δυό όμορφα καδράκια σας βάζουν σε τάξη.

Μια κρέμαση για τα κλειδιά μας σε ανοιχτή ή κλειστή κλειδοθήκη, είναι μια πρακτική ιδέα για να τα έχουμε κοντά στην πόρτα μας.

Χρωματικά μπορείτε να κινηθείτε στην λατρεμένη και διαχρονική αντίθεση λευκού-μαύρου ή να εμπνευστείτε από τη συνολική εικόνα του σπιτιού σας.


Αν πρόκειται για είσοδο επαγγελματικού χώρου , όπως γραφείου, θα προτείναμε να κινηθείτε προς μια πιο διακοσμητική και λιγότερη χρηστική διακόσμηση.


Και γιατί όχι συνδυασμός;




Φυσικά και μπορείτε! 'Ενα μικροέπιπλο με συρτάρια για να φυλάξετε κάποια απαραίτητα έγγραφα ή και κλειδιά, ένα επιτραπέζιο λαμπατέρ, ένα ωραίο διακοσμητικό θέμα σε πίνακα και είστε έτοιμοι!

Ό,τι και να επιλέξετε, η είσοδος σας είναι μοναδική και δίνει την πρώτη εντύπωση!Δώστε της σημασία και κάντε την να ξεχωρίζει!




Σύλβια Πίκουλα






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις